Kämpande Pixbo föll mot Storvreta

Uppdaterad
Publicerad

Efter en trevande start blev det en spännande tredje period när serieledande Storvreta och slutspelshungriga Pixbo möttes i Wallenstamhallen.

Pixbo ligger precis på rätt sida slutspelsstrecket och hade allt att vinna hemma i Wallenstamhallen under tisdagskvällen.

Och det blev rödvita hemmalaget som gjorde första målet, när Andreas Stefansson petade in 1-0 efter dryga två minuter spelade. Båda lagen blev därefter mer avvaktande, Storvreta fick möjligheter att kvittera i power play men lyckades inte skapa några farliga chanser.

Storvreta vände och vann

Men i andra lossnade spelet för serieledande Storvreta. Martin Östholm utökade till 2-0 för Pixbo med ett läckert långskott, men sedan kom vändningen. När andra perioden var slut hade Storvreta inte bara gått ikapp utan också förbi till en 3-5-ledning.

Något som bäddade för en spännande tredje period. När Daniel Calebsson reducerade till 4-5 för Pixbo höjdes temperaturen i Wallenstamhallen. Storvretas Niklas Winroth utökade till 4-6 i numerärt underläge, hans andra mål i matchen, men Pixbo gav sig inte utan kamp.

”Helt annan fart”

In mot slutminuten av matchen reducerade Pixbo till 6-7, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Sista 50 sekunderna tappade de helt matchen och förlorade slutligen med 6-9.

– Det är en tuff bortamatch och jag tycker vi gör det helt okej. Vi är inte nöjda med vår förstaperiod, vi är för passiva. Men i andra har vi helt annan fart och trycker på, säger Storvretas tvåmålsskytt Niklas Winroth efter matchen i SSL:s sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.