Jönköpings Rickard Hessmer från mötet mot Helsingborg i höstas. Foto: Bildbyrån

Jönköping vassast i Smålandsderbyt

Jönköping vann även säsongens andra Smålandsderby mot Växjö.

Förra gången blev det 21 mål, nu räckte det med 13 när Jönköping vann med 8–5 (4–2, 1–2, 3–1)

– Vi är på gång, och siktar på en ny derbyseger i nästa match, sa Jönköpings Otto Weidman.

Senast lagen möttes, i oktober, kom efterspelet att handla om vad en Växjöspelare sa till en Jönköpingsspelare i slutet av matchen. Det blev en anmälan till förbundet.

Den matchen vanns av Jönköping med hela 13–8 och även denna gång såg det ut att bli många mål.

Jönköping startade bäst, redan efter 25 sekunder slog backen Emil Jansson en lång passning som lagkaptenen Rickard Hessmer tog hand om och slog in bakom Växjös Edin Omanovic.

Och 2–0 kom också , Otto Weidman, som var inblandad i bråket vid senaste mötet, slet sig loss och sköt lite överraskande själv.

Lagkapten Hessmer snappade upp en dålig passning och gjorde 4–2 helt fri just före första pausen.

– Växjö sätter i gång oss. Och när vi får fart på fötter och huvud är det inga problem, sa Hessmer i andra periodpausen.

”Rätt tråkig innebandy”

Växjös poängkung Jesper Sankell kom inte till spel i matchen, men i hans ställe tog Ludwig Persson ansvar. Han gjorde två mål i den andra perioden, varav reduceringen till 5–4 bara sekunder före periodpausen var riktigt snyggt.

– Jag fick en bra passning där tre spelare försvann. Och skjuter man direkt är det svårt för målvakterna. Men det är rätt tråkig innebandy, ingen fart alls, sa Ludwig Persson.

Växjö, som var det mer offensiva laget fick till 5–5 i början av tredje perioden, men Jönköping kontrade in 6–5 (Simon Karlsson), 7–5 (Gustav Johansson) och 8– (Rickard Hessmer i tom bur).

Segern innebär att Jönköping befäster sin slutspelsplats och att man knappar in på bland annat Växjö.