Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rekordförlust för Sverige – släppte in tvåsiffrigt Foto: Bildbyrån

Rekordförlust för herrlandslaget i innebandy – första gången tvåsiffrigt i baken

Uppdaterad
Publicerad

Innebandystormakten Sverige åkte på en förlust av historiska mått när Tjeckien vann med 12-8 i Euro Floorball Tour i Malmö. Det är första gången laget släppt in tvåsiffrigt.

– Ja, man ska väl vara med om allt, skrattar Albin Sjögren efteråt.

Det var en repris på VM-finalen i förra året där Sverige vann med 9-3. Nu tog Tjeckien en gruvlig revansch.

– Nej, det är så klart skitjobbigt och dåligt av oss. Det är bara att lägga sig platt och ta det här som en lärdom, säger Sjögren lite bistrare.

Sjögren gjorde vad han kunde med två raka svenska mål med avslutande 7-9 och 8-10 men man fick aldrig kontakt.

– Jag är mest besviken över att vi släpper in tolv mål, vilket inte tillhör vanligheterna och jag tycker att vi ger dem alldeles för enkla mål, säger Sjögren i en videointervju på Innebandymagazinet.

Tidigare bottenrekordet nio insläppta mål

Nej att det inte tillhör vanligheterna med tolv insläppta mål är en rejäl underdrift. Det förra bottenrekordet var på nio insläppta mål vilket hänt två gånger tidigare för Sveriges herrar i innebandyhistorien.

När Hampus Ahrén kvitterade till 6-6 i början av tredje perioden trodde man kanske att det skulle ordna upp sig men i stället gick Tjeckien ifrån.

– Det är en läxa vi måste ta till i morgon och vara betydligt mer noggrann och jobba klart i försvarsspelet, säger Sjögren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.