Team Thorén klart för SM-final – efter överkörning

2-0 i matcher och ett jätteläge att gå till final.

Då körde Team Thorén över Falun med 10-1 och drömmen om ett tredje raka SM-guld lever i allra högsta grad.

Team Thorén ledde semifinalserien med 2-0 i matcher, och hade ett bra läge att avgöra mot Falun och gå till final. Redan efter sju minuter hade hemmalaget ett snabbt anfall där Veera Kauppi tryckte in bollen.

Bara några minuter senare blev Emelie Wibron helt frispelad med målvakten och satte 2-0 för Team Thorén. Hemmalaget fortsatte dominera och stormade mot SM-finalen när Juni Söderkvist satte 3-0 efter en fin framspelning av Moa Johansson.

Men bara några sekunder senare reducerade Falun via Bella Forsling.

Målkalaset skulle dock fortsätta efter att Kauppi satte 4-1-målet och Team Thorén gick in i den andra perioden med ett järngrepp om finalplatsen.

Team Thoréns fortsatte dominera matchen som slutade med en kross – 10-1 till hemmalaget och en säkrad finalplats.

På herrsidan var det dock Falun som stod för krossen. Hemmalaget vann mot Pixbo med 8-2 vilket innebär att de nu leder semifinalserien med 3-2 i bäst av sju matcher.