Anna Wijk. Foto: Bildbyrån

Stjärnan kritisk mot SM-guldet: ”Känns inte värdigt”

Uppdaterad
Publicerad

För Moras storstjärna Anna Wijk den uttalade sista SSL-säsongen ett snöpligt slut.

Inget slutspel och ett tilldelat brons för dala-laget blev beskedet från Svenska innebandyförbundet i dag.

Då öppnar Anna Wijk för ännu en säsong och kritiserar att guldet delas ut.

– Det känns inte värdigt på något sätt att dela ut medaljer, säger hon till SVT Sport.

I dag kom beskedet att Sveriges innebandyligor avslutas utan slutspel. Ett väntat men ändå tungt besked för världens bästa damspelare Anna Wijk.

– Jag vet inte jag är helt tom om jag ska vara ärlig. Jag förstår beslutet och att det svårt att fatta till viss del men det känns jobbigt om jag ska vara ärlig.

Corona och idrott

– Det är förmodligen min säsong och jag har gjort min sista match. Att det avslutas på det här sättet känns tråkigt

Men trots att beskedet är tungt var förhoppningen på slutspel lågt för 28-åringen.

– Jag har väl egentligen gått och väntat på beslutet bara. Hälsan och välmåendet går så klart först så det är klart det var ett väntat beslut men ah... Jag vet inte jag blev ändå chockad och tagen när beslutet kom.

Du säger förmodligen sista match. Finns det någonting som talar för en fortsättning?

– Ja, det är väl klart att det hade varit tråkigt att avsluta karriären så här. Planen var att det här var min sista säsong men ah... Vi får se. Vi får se vad som händer. Jag har inte något besked eller beslut att ge nu. Jag måste smälta det här och så får vi se vad som händer framöver.

Mora som blir trea i tabellen tilldelas bronspengen samtidigt som Iksu får guldet och Pixbo belönas med silvret.

Men medaljen betyder inte mycket för Wijk.

– Absolut inte. Det känns inte värdigt på något sätt att dela ut medaljer efter grundserien. Hela innebandyn bygger på ett slutspel och vara bäst när det gäller så det känns inte värdigt alls.

– Jag trodde faktiskt man skulle stänga ner och inte kora någon svensk mästare utan att det istället blev en seriesegrare i år.

Morakaptenen tar förra årets slutspel som exempel.

– Förra säsongen kom Täby på fjärde plats i tabellen och tog SM-guld så det är väl ett tydligt tecken på att det är i slutspelet som det gäller att vara bäst. Det känns konstigt

Tycker du det är orättvist?

– Orättvist vet jag inte. Men hade vi vunnit serien hade jag inte känt att det var ett värdigt SM-guld. Det är inte så här det ska gå till utan det är i slutspelet man ska prestera som bäst.

Förbundsordförande Märit Bergendahl kommenterar deras beslut att dela ut guld så här:

– Nu har vi valt den här lösningen och det är något vi har fått resonera oss fram till. Man kan göra på båda sätten. Det finns inget rätt och fel.

KLIPP: Jönköpings län har fått ytterligare ett lag i SSL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet