Sverige möter Finland i innebandy-VM. Foto: SVT Play

Sverige spelade upp sig – vann VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade inledningsvis något tufft mot Lettland som tog ledningen i VM-premiären.

Men det svenska laget spelade upp sig matchen igenom och vann till slut med 11–1.

– Svag första period, men en bra genomkörare, säger SVT:s expert Mattias Samuelsson.

Lettland tog, något oväntat, ledningen mot Sverige i VM-premiären. Lettland tog tillvara på ett passivt svenskt försvar och skickade in 1–0 efter dryga fyra minuter spelade. Och Sverige hade fortsatt svårt att ta tag i matchbilden i den första perioden.

Sverige kunde dock vända till 2–1 innan den första perioden var över efter mål av Linus Nordgren och Alexander Galante Carlström.

Tidigt i den andra perioden gjorde Emil Johansson ett mål på frislag och därmed var det utökat till 3–1.

– Skönt att få göra mål i första matchen i turneringen. Det är lite mycket slarv och bollen studsar och far, men andra perioden är bättre än första. Men vi har några nivåer till, sa Johansson efter den andra perioden.

Sverige fortsatte att spela upp sig och ta kommando i matchen. Sverige drog iväg ytterligare i den tredje perioden och vann matchen med 11–1.

– Det är skönt att starta VM med en vinst. Det är skönt att vara igång och sikta framåt. Vi visste att de skulle orka i första, de är fysiska och starka och spelar tufft. Vi visste att det skulle lossna och det gjorde det till slut, säger Kim Nilsson.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd under lördagen då Sverige ställs mot Finland.

– Det kommer förmodligen vara lite mer folk, man kommer tända till lite extra. Det blir jäkligt roligt, säger Kim Nilsson.

KLIPP: Sverige laddade upp – ”inför” tusentals finländska fans

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.