Foto: Bildbyrån

Dubbla svenska segrar i Euro Floorball Tour

Uppdaterad
Publicerad

Svensk innebandy fick fira dubbelt när Euro Floorball Tour avgjordes i dag. Herrarna vann turneringen genom seger med 11-7 mot Schweiz, och damerna slog hemmanationen Finland med klara 9-5 och blev även de turneringssegrare.

Båda Sveriges och Schweizs herrlag hade två segrar vardera inför den avslutande matchen av Euro Floorball Tour. Och det blev också ovisst och jämnt. Sverige ledde med 6–5 inför den sista perioden, men de fick en tuff start på den. Schweiz kvitterade omgående till 6–6, men minuten efter satte Henrik Stenberg ledningen igen och sedan rann Sverige ifrån och vann med klara 11–7.

– Det var skönt att vinna igen. Vi har haft ett par tighta matcher mot Schweiz under min ledning och förlorade senast, så det var skönt att ta tillbaka kommandot, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Sveriges lagkapten Johan Samuelsson firade sin 100:e landskamp och noterades för två assist i 11–7-segern.

– Det är oerhört stort. Jag är stolt över att jag varje gång jag kommer hit får bära den blågula tröjan. Det känns lite extra att få göra det i Brno. Jag gjorde min första landskamp här 2009 och även min första som kapten 2011. Brno ligger varmt i mitt innebandyhjärta. Därför var det extra roligt att få en present inför matchen, säger han.

”Supernöjda med prestationen”

De svenska innebandydamerna gick igenom turneringen obesegrade. I den sista och direkt avgörande matchen mot hemmanationen vann Sverige med klara 9–5.

– Hela laget gjorde en riktigt bra match. Kontrollerat och stabilt. Vi är supernöjda med prestationen och vinsten mot Finland. De hade ett starkt lag med många fler VM-spelare än vad vi hade, säger Sveriges förbundskapten Åsa Karlsson i ett pressmeddelande.

Sverige gick upp i en 3–1-ledning efter den första perioden. Sedan gick Sverige ifrån till 5–1 i den andra efter två mål från Iksus finalhjälte Sofia Joelssons klubba.

Den avslutande perioden var jämnare men Finland kunde aldrig på allvar hota den svenska ledningen.

– Helhetsmässigt känns det som att vi gör en bra insats. Vi gör en bra första period som bäddar för segern. Sen är det lite tråkigt att vi släpper in målen i slutet men helhetsmässigt känns de ändå bra, säger Amanda Delgado Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.