Täby spelar Champions Cup-final. Foto: Bildbyrån

Täby möter landslagssvenskor i Champions Cup-final

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästaren Täby hade en tuff inledning mot tjeckiskorna i Vitkovice, men lyckades vända matchen och spelar nu final i den europeiska turneringen Champions Cup på söndag. Där möter de Kloten-Dietlikon från Schweiz, med två från det svenska landslaget.

Efter den första perioden ledde Vitkovice semifinalen med 2-0, men till period två vaknade Täby rejält och till slut vände de och vann med 6-3 i tjeckiska Ostrava.

– Det var en väldigt rolig match med högt tempo och ett härligt publiktryck. Alla hejade på Vitkovice så vi hörde knappt varandra nere på planen, säger Täbystjärnan Moa Tschöp till Innebandymagazinet.

Backen Tschöp gjorde fyra assist och Ranja Varli stod för ett hattrick. De två var viktiga i vändningen.

– Det är annorlunda innebandy internationellt och det är inte vi vana med. Men vi växte in i matchen och när vi förstod hur de spelar och vad vi måste svara på det så vände vi och vann, säger Tschöp.

Nu väntar alltså Kloten-Dietlikon som slog finländska SB-Pro med 9-3 i semifinal.

Landslagssvenskorna Alice Granstedt och Iza Rydfjäll var framträdande i storsegern – Granstedt med hela fem fullträffar.

– Det ska bli väldigt kul. Täby är bra, så det kommer bli tufft. Men det känns som en bra värdemätare för oss att se hur vi ligger till. Vi gjorde en bra match idag så vi får bygga vidare på det. Jag tror vi har goda chanser att vinna, säger Rydfjäll till SVT Sport.

På herrsidan tog sig Storvreta till final då även de slog Vitkovice – där blev siffrorna 11-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.