Sverige kollapsade mot Tjeckien – vann i slutminuten

Uppdaterad
Publicerad

Sverige gjorde som de brukade mot Tjeckien. Spelade ut, gjorde mål och tog en klar ledning, 4-1. Men sedan hände något. Tjeckien kom i kapp och lagen turades om fram till 6-6 – då avgjorde Sverige. Amanda Delgado Johansson satte 7-6 med 28 sekunder kvar.

Sveriges tredjekedja, med framförallt Sofia Joelsson och Ellen Rasmussen, var minst sagt framträdande när Sverige till slut kunde vinna över Tjeckien med 7-6. Och allt avgjordes i den sista minuten. Duon stod för fem av sju mål – varav hattrick från skarpskytten Sofia Joelsson.

Sverige ställde om blixtsnabbt med 30 sekunder kvar – sekunder senare låg bollen i nät.

Emelie Wibron hämtade bollen i försvarszon – löpte längs kanten och hittade en helt fri Delgado Johansson som hade tagit position för skott och nypte till direkt.

Svenskt jubel – tjeckisk besvikelse.

Mäktig upphämtning av Tjeckien

För efter att duon Rasmussen / Joelsson gjort som de velat, turats om att spela fram varandra till öppna mål, var det Tjeckien som stod för en mäktig upphämtning.

Från 1-4 till 4-4. Och inte alls vidare till det 7-1 som det blev när Sverige besegrade Tjeckien med i VM-semifinalen i fjol.

Inte minst Tjeckiens 6-6 var vackert och fick spelarna att jubla. Adela Bocanova fick bollen bakom sig vid det svenska målet, hon lyckades dock vända sig om och volleyskjuta in kivtteringen.

Tjeckernas deppiga miner, efter att Sverige ändå avgjort matchen, var lätta att förstå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.