Foto: SVT

”Underbart att bli kallad ligans största svin”

Uppdaterad
Publicerad

Han pekas av många ut som ligans största retsticka – och det triggar bara Kalmarsunds Kevin Haglund.

– Jag vet att motståndarna hatar mig och det mår jag bra av, säger den 22-åringen som på lördag går in sin första SM-final mot Falun.

Kevin Haglund har en spelstil som rör upp känslor hos både motståndarspelare och åskådare. Något man såg prov på under VM – där Haglund var med om att få vinna sitt första VM-guld.

– Att det finns folk som kallar mig ligans störsa svin eller gris driver mig. Jag tycker det är underbart, säger Kalmarsundspelaren.

– Jag vet att motståndare hatar mig och det mår jag bara bra av. Jag spelar tufft och går in i varje duell. Jag tycker det är nåt extra i dueller. Nån gång får jag ont, nästa gång motståndaren. Då blir nästa duell värd så mycket mer. Det är en skön känsla bara.

Vid sidan av innebandyn jobbar han med barn och beskriver sig själv som en lugn och glad kille.

– Jag är inte samma person utanför. Kollegor som inte sett mig spela och får göra det blir helt chockade. Innebandyn blir ju ett jobb också.

Vad driver dig?

– Det som driver mig är att vinna och samtidigt se andra förlora, att ta ifrån motståndarna vinsten. Det är lika mycket njutning att se andra förlora.

På lördag kliver han och Kalmarsund i SM-final för första gången någonsin mot storfavoriten och regerande mästaren Falun.

– Vi är i fin form och har varit starka och kommit ihop som lag. Vi har ett övertag på Falun den här säsongen och jag ser fram emot att ta dom i Globen.

ARKIV (4 dec 2021): Här ryker spelarna ihop rejält i stormötet i VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.