Filip Ekberg firade sina historiska mål och segern med ”sälen”. Foto: C More

15-åringen Filip Ekberg blev historisk tremålsskytt i debuten

Historia har skrivits.

På onsdagskvällen blev Filip Ekberg, 15, hockeyallsvenskans yngsta målskytt någonsin.

Forwarden gjorde sedan två mål till för ett sanslöst hattrick i debuten.

Filip Ekberg gjorde matchens första mål hemma mot Östersund på ett handledsskott från slottet. Distinkt satte han det i högra krysset som om han aldrig har gjort något annat.

– Jag försökte bara få den på mål, säger han till C More.

Med målet bräcker Ekberg nuvarande superstjärnor som Filip Forsberg, William Nylander och David Pastrnak som yngre målskytt i hockeyallsvenskan.

Gjorde två mål till

15-åringen var inte färdig. Tidigt i den andra perioden utökade Ekberg Almtunas ledning till 3-0 efter att han återigen dykt upp i slottet och smällt in den vid bortre stolpen, fast den här gången lite under krysset.

– Jag har lite tur och hamnar i rätt lägen, men det är sjukt kul. Jag försöker få den mot bortre stolpen, säger Ekberg som ändå var tveksam till om han skulle göra hattrick.

Men det tredje målet kom i sista perioden. Han blev frispelad och var hur kylig som helst när han fintade ner målvakten och enkelt gled in 5–1-målet mellan benen för ett smått osannolikt hattrick i debuten. Efter matchens slut firade Ekberg med att göra ”sälen” framför hemmaklacken.

– En helt galen debut, helt overkligt. Något man bara kan drömma om. Jag var bara sjukt glad över att ens vara här och röra isen. Men tre mål, det är helt overkligt, säger Ekberg till C More.