Kommer Luleå att säkra SM-guldet i kväll? Se den tredje finalen här. Foto: Simon Eliasson

Se den tredje SDHL-finalen i ishockey mellan Luleå och Modo här

Luleå är på jakt efter sitt sjätte raka SM-guld.

Med spel i den tredje perioden är det Modo som jagar en kvittering för att hålla liv i finalserien.

Under den första perioden var det verkligen spel mot ett mål. Luleå vann skotten med 20-5 och det är bara Modos skickliga målvakt, Andrea Brändli, som gjorde att detta inte redan här var avgjort.

– Det är klasskillnad. Att det bara står 1-0 är helt galet. Brändli har varit otroligt skicklig, säger SVT Sports expert, Maria Rooth, i den första pausen.

I mittakten kvitterade Modo. Detta innan Luleås stjärna Petra Nieminen läckert fixade 2-1 genom efter en iskall dragning fri med målvakten. Tre minuter senare utökade Linnéa Johansson till 3-1.

Reducerade via styrning

I den tredje perioden var det inledningsvis Luleå som letade efter ytterligare mål för att definitivt stänga matchen.

Men när den uteblev, kunde Wilma Sundin i stället med tio minuter kvar elegant styra in reduceringen till 2-3.

Följ matchen i SVT2, på SVT Play eller i spelaren ovan.