Se Petra Nieminens mäktiga hattrick Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Luleå en seger från SM-guld – efter hattrick av Petra Nieminen

Luleå är på väg mot ytterligare ett SM-guld. Efter dagens 4-1-seger mot Modo är giganterna en vinst från titeln. Petra Nieminen blev stor matchhjälte efter ett hattrick.

– Någon måste göra mål, och i dag var det jag, säger Nieminen till SVT Sport.

Med publiken i ryggen fick Luleå en smakstart på matchen. Redan efter fem minuter var hemmalaget i ledning.

Jenna Pirttijärvi stod för ett strålande förarbete på kanten och hittade Petra Nieminen snett bakåt. Luleås skyttedrottning visade klass och satte stensäkert 1-0.

Med viss hjälp av Modo kom 2-0 tio minuter senare. Emma Nordin var framme på en tilltrasslad situation och lyckades, efter en styrning av Eve Savander, utöka ledningen.

Hattrick av Nieminen

Efter att ha sett tröttkörda och uträknade ut blixtrade Modo till i den tredje perioden. Med drygt sex minuter kvar av matchen fick Ebba Hedqvist in 2-1 och skapade spänning.

Men i stället för en kvittering, kom 3-1. Emma Seitz tappade pucken i ett farligt läge, och det tog Nieminen vara på. 24-åringen nöjde sig dock inte där. Hattricket var ett faktum när Nieminen 20 sekunder senare punkterade matchen med 4-1.

”Tabbar oss”

Därmed har SDHL-giganterna 2-0 i matcher och är en seger från SM-guldet.

– Vi måste spela vårt eget spel och ta matchen i våra egna händer. Då får vi se vad som händer, säger Nieminen.

Om det var glädje och lättnad i Luleå, var det betydligt bittrare miner i Modo.

– Det är vårt eget fel att vi förlorar. Vi tabbar oss så jävla mycket, säger Lina Ljungblom