Sverige övertygade i premiären – vann med 7-1

Uppdaterad
Publicerad

Sverige besegrade Tjeckien med 7-1 i JVM-premiären.

SVT Sport direktrapporterade – så var matchen.

JVM: Sverige – Tjeckien

Pinnat inlägg

MATCHFAKTA
Sverige - Tjeckien 7-1 (1-1, 3-0, 3-0)

0-1
(10.14) Jan Mysak (Pytlik, Teply) PP1
1-1 (10.46) Arvid Costmar (Söderström, Hedström)

2-1 (29.08) Albin Sundsvik (Holmström, Broberg) PP1
3-1 (31.55) Emil Heineman (utan assist) BP1
4-1 (36.05) Theodor Niederbach (Broberg, Söderblom)

5-1 (45.04) Elmer Söderblom (Raymond, Söderström) PP1
6-1 (52.22) Oscar Bjerselius (utan assist)
7-1 (57.37) Noel Gunler (Söderström, Holmström) PP1

Annette • Får man vara max 8 pers i fontänen på Sergels torg?

Den här frågan vill jag också ha svar på! Finns Tegnell här i chatten?

Sverige - Tjeckien 7-1, Slut
Ojojoj. Det började lite nervigt. Sen blev det roligare och i slutet var det nästan lite för roligt. JVM är i alla fall igång för svensk del. Svårt att dra några höga växlar av 7-1 som någon av er skrev här i chatten. Men vi klagar inte på den här fina uppvisningen. Österrike väntar i nästa match för Sverige (tisdag), sen kommer det riktiga eldprovet. Sverige-Ryssland natten till nyårsafton.

Med det tackar jag alla er som har hållit mig sällskap här i chatten. Kul och bra frågor som jag fick klura på. På återhörande och god fortsättning!

Fred • Svårt att dra höga växlar på detta. Fint att vinna stort, men sedan handlar det om att vinna rätt matcher. Dvs inte bara gruppspelsmatcher.

Skalin • Vilka grymma grabbar vi skickat iväg för Guld i JVM

Clarence Hansson • Tycker verkligen att ni har en journalistisk uppgift att ifrågasätta varför Småkronorna inte använder halsskydd även om det inte är krav på det. Och ifrågasätta de internationella reglerna.

Ja, det verkar ju onekligen vara något som många tittare och läsare undrar över. Så det får vi absolut undersöka vidare :)

Tintin • 🎂🤩🇸🇪

Christoffer • Känns otroligt skönt att se en bredd bland svenska forwards. Tidigare har laget varit extremt beroende av t,ex, bröderna Nylander. I år känns det som vi har en helt annan bredd. Samtidigt är jag övertygad om att Holtz och Raymond kommer briljera när det krävs. Är oherört nöjd med hur matchen utvecklats med tanke på förutsättningarna.

Håller med!

Sverige - Tjeckien 7-1, 3' period 3 
Ja herregud... Mål igen. 7-1 bakom en stackars skymd Nick Malik. Noel Gunler är det som prickar krysset.

Sverige - Tjeckien 6-1, 3' period 3 
Nu väntar vi väl bara på slutsignalen va? Vad har vi härnäst då? Tyskland-Kanada har nedsläpp strax efter midnatt. Håll ett öga på tysken Tim Stützle där. En riktigt sevärd spelare som gjorde 1+1 i premiären. Sen är det så klart spännande att se Kanada. Tillsammans med Ryssland favoriter i det här mästerskapet.

Elitloppet • DaJe, hur bra ska Tjeckien var? Är det här en meriterande seger för junisarna?

Bättre än såhär i alla fall! Det var några år sedan tjeckerna hade sin storhetsperiod. Men det är en hockeynation på uppgång, om man kan säga som om en så etablerad nation. Med tanke på situationen som har varit runt det svenska laget och att tjeckerna har haft en betydligt mer behaglig uppladdning så är ett lite oväntat styrkebesked. Det är min analys i alla fall. Sen får man ju komma ihåg att det är juniorer. 6-1 är ju lite i överkant och visst rinner det iväg lite. Sverige ska nog vinna på pappret. Men inte så stort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet