900 kan se Färjestad på torsdag

Uppdaterad
Publicerad

Fler och fler kan se SHL-hockey live när klubbar öppnar upp loger och restauranger för att komma runt 50-personersregeln. Färjestad räknar med att kunna ta emot 900 personer i samband med torsdagens hemmamatch mot Linköping.

– Det är ju en direkt konsekvens av att vi genom regeringens beslut fått möjlighet att ta emot våra fans i våra loger och restaurangytor. Det är våra ordinarie ytor och utifrån de gällande restaurangreglerna vad gäller distansering och sekventiella möjligheter till in- och utsläpp, säger Färjestads BK:s vd Stefan Larsson till SVT Sport.

Men är inte bara ett sätt att kringgå reglerna?

– Det är inom ramen för det tillstånd som regeringen lagt fram, konstaterar Larsson.

Färjestad har fått klartecken av polisen för sitt arrangemang men Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell höjer ändå ett varningens finger.

– Det är ett stort ansvar som hamnar hos arrangören, säger Tegnell.

– Det är ju jätteviktigt att man kan organisera både sittandet med goda avstånd men och inte minst att man kan reglera personer som kommer dit och därifrån. Det gäller att man har en bra dialog med polis och ordningsmakt och lokaltrafik så det inte blir trängsel, säger Tegnell till SVT.

– Vi tar detta på yttersta allvar. SHL och förbundet har tagit fram ett omfattande protokoll för hur vi smittsäkrar för besökare i våra arenor, försäkrar FBK-vd:n Stefan Larsson.

På läktarna i SHL gäller fortfarande publikrestriktionen på 50 åskådare på grund av coronapandemin, men från och med den 15 oktober kan den siffran komma att höjas till 500.

Om reglerna ändras till 500 på läktaren kan alltså Färjestad komma att kunna erbjuda hela 1350 personer att se hemmamatcherna med samma lösning som man nu har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.