Frölunda enkelt till fjärde CHL-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda är kungar av CHL. Laget är klart för sin fjärde CHL-final på fem år efter 3-1 i dag och totalt 9-4 i semifinalen mot tjeckiska HC Plzen. Ryan Lasch gjorde tidigt 1-0 på ett vackert sätt och sedan hade laget inga som helst problem med att ta sig vidare.

– Vi älskar den här turneringen, den är rolig att spela, så jag är jätteglad att vi är i final, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Redan efter drygt tre minuter stod Frölundas storstjärna Ryan Lasch för matchens behållning. Amerikanen ryckte sig fri på högerkanten gjorde en skottrörelse, fick ner målvakten Dominik Frodl, rundade kassen och tog köksvägen till en 1-0-ledning.

– Han gör det så bra. Han är briljant, säger SVT Sports expert Jonas Andersson i sändning.

– Ryan gör en fantastisk prestation. Han är riktigt bra, fyller forwarden Patric Carlsson i.

Redan där ledde Frölunda dubbelmötet med totalt 7-3 och semifinalen såg avgjord ut.

Gustafsson storspelade

När Frölunda sedan fyllde på med både 2-0 och 3-0 via Simon Hjalmarsson och unge finländaren Joel Mustonen var det definitivt klart.

– Var det inte klart innan är det det nu, sa Jonas Andersson i sändning.

Storspelande målvakten Johan Gustafsson fick sedan släppa ett mål bakom sig från Denis Kindl. Men närmare än så kom inte Plzen. Frölunda vidare efter totalt 9-4 över två matcher.

– Klart det är skönt. Härlig stämning här inne och rolig match att spela. Gött att vara klart för final, säger Johan Gustafsson.

I finalen väntar antingen München eller Salzburg.

Champions Hockey League

HC Plzen logo

HC Plzen

1 - 3

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-1, 0-0, 1-2
Home Monitoring Aréna, Plzen
Publik: 5105

Första perioden

  • 03:12
    0-1MålLasch (Carlsson/Moverare)

Tredje perioden

  • 01:59
    0-2MålHjalmarsson (Lindström/Pa. Westerholm) PP1
  • 02:41
    0-3MålMustonen
  • 1-3MålKindl
    10:42

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.