Jonas Andersson är kritisk till flera SHL-klubbar. Foto: Bildbyrån

Expertens kritik mot SHL-lagen i CHL

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för semifinal i CHL. Det enda laget från SHL som är kvar i turneringen är Frölunda. Det är för dåligt tycker SVT Sports expert, Jonas Andersson.

– Tyvärr är det ett underbetyg för SHL att bara ett lag är kvar till semi, säger han.

När säsongens upplaga av CHL drog igång var det fem lag från SHL med i turneringen. Två lag, Djurgården och Växjö, försvann redan i gruppspelet. Frölunda, Skellefteå och Malmö var lagen som gick vidare till slutspel.

Nu har turneringen kommit till semifinalerna och bara Frölunda är kvar av lagen från SHL. SVT Sports expert Jonas Andersson finns det en anledning till att Frölunda är laget som lyckats bäst.

Frölunda är klubben som inte bara säger att den tar CHL seriöst utan också verkligen tar det seriöst. För dem som klubb skulle en finalplats betyda mycket. Det finns en anledning till att de är där, säger han.

Att bara ett lag är kvar i turneringen är ett dåligt betyg för SHL och svensk hockey.

– Tyvärr är det ett underbetyg för SHL att bara ett lag är kvar till semi. Det är första gången det är så få lag kvar i det här skedet. SHL är sämre än på många år, man är icke konkurrenskraftig. Det kan man inte bara vifta bort, det säger något om svensk ishockey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.