Foto: TT Nyhetsbyrån

Frölundas poängkung klar för spel i CHL-semin

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas nyopererade stjärna Ryan Lasch vann kampen mot klockan. I kväll är han tillbaka, lagom till semifinalen i Champions Hockey League.

Det var strax före jul som det stod klart att Ryan Lasch krånglande knä behövde opereras. Den första prognosen för rehaben skulle ha inneburit att Lasch missade CHL-semifinalen mot tjeckiska HC Pilsen. Men nu har han fått klartecken för spel – 2,5 vecka efter operationen.

– Japp! Jag är 100 procent – annars skulle jag inte vara med, säger Lasch till Göteborgs-Posten men medger samtidigt att lite smärta och svullnad kvarstår.

Fystränaren Pär Edlund och skridskocoachen Andreas Larsson har förberett Lasch för den snabba comebacken.

– Det är en viktig match – så då är det viktigt att jag går ut och hjälper till och gör det bästa som jag kan för laget. Det är mitt nummer ett: Jag vill så hemskt gärna hjälpa till – för det är slutspel!

SVT:s expert Jonas Andersson tror att Ryan Lasch comeback blir betydelsefull för Frölunda.

– Han betyder mycket, framför allt i powerplay, han är bäst i den spelformen i CHL och SHL. I powerplay får man mer tid så det spelar mindre roll om matchformen inte är helt där. Han är grym i powerplay, leder poängligan med 17 poäng på tio matcher i just den spelformen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.