Haft covid-19 i över 220 dagar – tveksam om hon någonsin kan spela hockey igen

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga HV-målvakten Anna Amholt har haft covid-19 i över 220 dagar.  I dag får Amholt muskelvärk efter en promenad och nu är hon tveksam om hon någonsin kommer göra comeback i hockeykassen.

– Jag vill men, men jag vågar nog inte hoppas på för mycket faktiskt, säger hon till SVT Sport.

Talangfulla HV71-målvakten Anna Amholt har inte spelat en hockeymatch på ett år. Först var det hjärnskakningar som spökade och sedan fick hon covid-19 – som hon haft över 220 dagar.

– Jag har fått hitta ett lugn i hur jag lever i dag, försökt acceptera hur situationen är och göra det bästa av situationen. Jag jobbar väl dag för dag, jag har mer ett lugn än vad jag hade tidigare. Jag kan inte sträva efter långsiktiga mål, säger Anna Amholt.

”Stress över att jag var fast i mitt eget liv”

Det tog ett halvår för Amholt att acceptera sin situation. När hon hade en bra dag stressade hon iväg för att träna – men då fick hon bakslag.

– Jag var stressad över att hela livet sprang iväg från mig. Att jag inte kunde göra något, jag kunde inte studera, inte jobba, inte träna, jag kunde inte ta en promenad. Så det var en stress över att jag var fast i mitt eget liv.

I dag ser Anna Amholt världen på ett helt annat sätt.

”Skulle vara kul att ha medvind”

– Jag tar ingenting för givet längre, utan jag uppskattar allt, familjerelationer, kompisrelationer. Jag är inte girig som jag var förut, utan är mer nöjd med tillvaron – när man väl mår bra, säger Amholt och fortsätter.

– Men det skulle vara kul att ha lite medvind nu och komma någonstans.

Kommer du komma tillbaka till hockeykassen?

–  Jag vill men, jag vågar nog inte hoppas på för mycket faktiskt.

Se hela reportaget här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.