Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptenen: ”Liv och hälsa kommer först”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin ställdes B-VM in i våras. Under onsdagen gav Internationella ishockeyförbundet beskedet att det ställs in igen.  

–  Satsningen på flick- och damhockey kommer fortsätta med oförminskad styrka, säger Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg till SVT Sport.

Internationella ishockeyförbundet (IIHF) kom under onsdagen med beskedet att B-VM, som var planerat att spelas i Frankrike i april 2021, ställs in. Det på grund av att det inte finns resurser för att kunna ordna mästerskapet på ett coronasäkert sätt.

– Liv och hälsa kommer först. Med det sagt, på ett sportsligt plan är det jättetråkigt. Men satsningen på flick- och damhockey kommer fortsätta med oförminskad styrka, säger Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg.

Nästa mästerskap är OS – om de lyckas ta sig dit

Nästa mästerskap som Damkronorna spelar nu är OS 2022 – om de lyckas ta sig dit.

– Nu får vi vända på den kronologiska ordningen på de här två och de stora målsättningarna. Nu har vi ett OS-kval som är planerat i november nästa år och OS i februari 2022 som vi siktar på.

A-VM står kvar hittills i planeringen men B-VM skjuts fram. Vad tänker du kring det?

–  Det är inte min uppgift att ha några synpunkter på det, utan jag litar på att IIHF gör rätt bedömningar.

”Glad att SDHL har kunnat spelas”

I och med dagens besked kommer nu Ulf Lundberg och kompani sätta sig och titta på hur planeringen ser i ut för Damkronorna i fortsättningen. Lundberg säger också att han ser positivt på att SDHL ändå har kunnat köra på trots coronapandemin.

– Jag är bara väldigt glad över att SDHL har kunnat spelas så som det har gjort med bara en inställd match och halva serien är ju spelad. Det är positivt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer