Damkronorna jublar efter ett mål mot Danmark. Foto: TT Nyhetsbyrån

Damkronorna vände dubbla underlägen till seger

I går: Överlägsna i nye förbundskaptenen Ulf Lundbergs debut.

I dag: Ny seger för Damkronorna när Danmark besegrades med 4-3 efter förlängning.

Sverige öppnade bra och tog ledningen efter 14.53 när Lina Ljungblom satte 1-0. Men glädjen blev kortvarig och bara 25 sekunder senare hade Danmark kvitterat genom Luleås Nicoline Jensen efter en svensk försvarsmiss. En misslyckad passning i egen zon slogs då rakt i gapet på Jensen.

Den andra perioden var bara 24 sekunder gammal när Danmarks Josefine Persson satte 2-1. Även den gången var det en svensk miss som låg bakom målet. Josefin Bouveng backade då hem och tappade puck vid egen blålinje.

Damkronorna

Bouveng tog senare revansch när hon dundrade in 2-2 med ett slagskott i powerplay.

Tre svenska försvarsmissar

När Danmark tog ledningen med 3-2 kom en tredje svensk försvarsmiss. Efter ett svagt uppspel vann danskorna puck i offensiv zon och Josefine Persson gjorde sitt andra mål för dagen.

Danmarks Josefine Persson jublar efter att ha gjort 3-2 mot Sverige. Foto: TT

Bortalaget såg ett tag ut att gå mot seger innan Sverige förvaltade ett powerplay med cirka sju minuter kvar. Josefine Holmgren utjämnade då till 3-3 med ett mäktigt slagskott i numerärt överläge.

Målet tog matchen till förlängning där en tidig utvisning på Michelle Weis straffade sig för danskorna. Michelle Löwenhielm satte avgörande 4-3 på ett friläge efter en och en halv minut.