Marc Crawford. Foto: Bildbyrån.

Chicago tar tillbaka avstängda Marc Crawford: ”Ber om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Chicago Blackhawks stängde av tränaren Marc Crawford under utredning.

Nu tar klubben tillbaka sin assisterande tränare.

– Jag ber uppriktigt om ursäkt för mitt tidigare beteende, säger han i ett uttalande från klubben.

Chicago Blackhawks assisterande tränare Marc Crawford stängdes av under utredning den 3 december efter att han anklagats för att ha trakasserat och misshandlat spelare i lag där han tidigare arbetat.

Nu tar klubben tillbaka tränaren efter att ha granskat honom. Den 2 januari återgår han som assisterande till Jeremy Colliton.

”Vår granskning bekräftade att Marc Crawford sökt professionell rådgivning för att bli en bättre kommunikatör, person och tränare sedan 2010. Vi har inte upplevt några händelser under hans tid hos Chicago Blackhawks”, skriver klubben i ett uttalande.

Ber om ursäkt

Crawford själv är ångerfull och säger att han försökt förbättrat sin tränarstil.

– Nyligen har anklagelserna återuppstått om mitt uppförande tidigare i min karriär. Flera spelare har haft styrkan att offentligt träda fram och jag är djupt ångerfull för att ha gjort dem illa. Jag ber uppriktigt om ursäkt för mitt tidigare beteende, säger han.

Både Alexander Nylander och Robin Lehner har under senaste veckorna försvarat Crawford och hyllat hans insatser vid tränarbänken.

SVT Sport förklarar: Tränarskandalen i NHL – hur kunde det hända?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.