Djurgården vidare till semifinal – Björklöven utslaget

Vinst och Djurgården skulle gå till semifinal.

Då slog Axel Andersson till med ett mål efter 20 sekunder – efter en läcker lobbpass i 4-3-vinsten.

– Det finns inget som slår det här, säger Marcus Krüger i TV4 Play.

Det dröjde inte länge för Djurgården att rusa mot semifinalplatsen.

20 sekunder in i matchen hittade Linus Klasen fram till Axel Andersson, med en läcker lobbpass, som han plockade ner innan han dunkade in ledningsmålet.

– Vi kommer ut starkt i serien, starkt idag. Det sätter tonen. Det är en jämn serie. Men sättet vi kommer ut på gillar jag, säger lagkapten Marcus Krüger i TV4 Play.

Nämnde Krüger fyllde på, och när den första perioden var över hade Djurgården en 2-1-ledning.

Björklöven pressade på

Alexander Wiklund ville inte vara sämre än Andersson. För honom tog det 26 sekunder att kvittera för Björklöven i den andra perioden.

Men två Djurgårdsmål senare och Djurgården hade återigen en tvåmålsledning.

Björklöven tryckte på rejält i slutet och fick till en reducering, men det blev en 4-3-vinst till Djurgården.

– Det finns inget som slår det här, säger Krüger.

Djurgården vann med 4–1 i matcher och är nu klart för semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet.