Nytt NHL-rekord för Ovetjkin

Säsongsdebut.

Då låg Nicklas Bäckström bakom Alexander Ovetjkins nya NHL-rekord.

Washington-stjärnan har saknats under säsongsinledningen på grund av höftproblem. När Bäckström i natt var tillbaka på matchisen assisterade han till Alexander Ovetjkins 1–0-mål mot Chicago i andra perioden.

– Allt kändes bra, höften kändes bra. Nu var det ett tag sedan jag spelade match, så det tar ett par matcher att få tillbaka tajmningen och annat, säger Nicklas Bäckström.

Målet kom i numerärt överläge, och det var 274:e gången som Ovetjkin nätade i powerplay i NHL. Därmed tangerade han kanadensaren Dave Andreychuks (NHL-karriär i Buffalo, Toronto New Jersey, Colorado och Tampa Bay mellan 1983 och 2006) rekord.

Zibanejad målskytt

Sedan, med bara tre sekunder kvar av tredje perioden, låg Ovetjkin bakom Conor Shearys 4–4-kvittering som tog matchen till förlängning. Där avgjorde Caleb Jones för hemmalaget Chicago.

Segern var Blackhawks elfte för säsongen, klubben ligger näst sist i centrala divisionen. Medan Capitals ligger tvåa i sin bakom New York Rangers – som i natt besegrade Arizona med 3–2 efter såväl mål som assist av Mika Zibanejad.