Belfast nära skrälla mot Skellefteå i CHL

Bottenlaget Belfast Giants såg länge ut att skrälla mot tabellettan Skellefteå AIK i kvällens Champions League. Skellefteå vann till slut med 4–2 efter två sena mål av Andreas Wingerli och är klart för slutspel.

Skellefteå började planenligt bäst. Stekhete Max Lindholm dundrade in 1–0 i powerplay efter en dryg kvart av den första perioden, Lindholms femte mål på fyra matcher.

Men Belfast skulle komma igen. Bara 16 sekunder in i den andra perioden kunde Steven Owre trycka in kvitteringen i boxplay, och endast två minuter senare hängde Sam Ruopp in 2–1 med ett distinkt dragskott, sedan Skellefteå-försvaret inte hängt med.

Champions Hockey League

Lindström brände straff

Joakim Lindström fick ett gyllene läge att kvittera på straff i början av tredje, men målvakten räddade skottet på plockhandssidan.

Belfast, som hittills inte vunnit någon match i CHL, höll emot till mitten av den tredje perioden, då Filip Sandberg kunde raka in kvitteringen. Sedan klev Andreas Wingerli in i handlingen, först tryckte han in 3–2 från nära håll med tre minuter kvar, följt av 4–2 i öppen kasse.

Segern innebär att Skellefteå är klart för slutspel med två omgångar kvar, då Davos samtidigt vann sin match mot tjeckiska Trinec.