Bianca och Börje Salming på Tidernas hockeygala

Bianca Salming om sorgen: ”Nu är allt bara overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

För en knapp vecka sedan somnade Börje Salming in, med familjen vid sig.

Hans dotter, Bianca Salming, beskriver tillvaron sedan dess som en dimma.

– Det är så svårt att ta in allt det här, säger hon till Expressen.

Det var i somras som Börje Salming berättade att han drabbats av ALS.I torsdags somnade han in i sitt hem i Nacka, med familjen vid sin sida. För Expressen berättar hans dotter, tillika friidrottaren, Bianca Salming om veckan som har gått. Hon har då svårt att formulera hur hon känner.

– Det är det som är grejen... Det är så svårt att ta in allt det här. I början var det bara sorg, en enorm ledsamhet. Sen kom ilskan, man blev arg emellanåt. Och nu är allt bara overkligt. Samtidigt har det ju känts overkligt länge, ända sen vi fick det här beskedet i somras, säger hon till tidningen.

Exakt en vecka innan Börje Salming avled, var han på plats på Tidernas hockeygala. Där tilldelades han flera priser och han fick stående ovationer av hela Avicii Arena. Dessförinnan var familjen också i Toronto, Kanada och Börje Salming hyllades, bland annat i samband med en Toronto Maple Leafs-matchen, vilket är 71-åringen förra klubb. Den kärlek som legendaren har fått under hösten har betytt mycket för Bianca.

– Det hjälper mig så mycket. Men jag är mest glad att pappa fick uppleva allt det här innan han gick bort. Det är det jag känner, säger hon och lägger sedan till:

– Det är svårt att prata om det... Jag är så glad över folks uppskattning, men för mig handlar det liksom om min pappa.

KLIPP: Börje Salming tilldelas NHL:s hederspris

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.