Alexander Wiklund gjorde matchavgörande 1–0 för Björklöven. Foto: TV4 Play

Björklöven vann toppmötet mot Brynäs

Brynäs högprofilerade värvning Jordie Benn, med över 600 NHL-matcher i bagaget, gjorde debut i toppmötet mot Björklöven.

Matchen var länge mållös, men då Benn satt utvisad för en crosschecking satte Alexander Wiklund matchavgörande 1–0 för Björklöven.

– Det är starkt av oss att komma ner hit att vinna, säger matchhjälten Wiklund till TV4 Play efter matchen.

Det var länge mållöst i det välspelade toppmötet i hockeyallsvenskan mellan Brynäs och Björklöven.

Brynäs dominerade stora delar av matchen och vann skotten med 38–19, men lyckades inte få hål på storspelande Joona Voutilainen i Lövenkassen.

Med drygt sju minuter kvar av den sista perioden blev Jordie Benn, bror till Dallas Stars lagkapten Jamie Benn, utvisad efter att ha crosscheckat Björklövens Fredric Weigel.

Björklöven tog timeout och trotjänaren Alexander Wiklund kunde trycka in 1–0 efter Nick Shilkeys fina framspelning.

”Jag har inte druckit så jävla mycket öl”

Brynäs tog ut målvakten, men Björklöven vann med 2–0 efter att Joel Mustonen gjort mål i tom kasse.

– Jag tycker att vi krigar på jävligt bra idag, Jooni gör ju en fantastisk match. Vi kämpar som fan, säger Alexander Wiklund till TV4 Play efter matchen.