Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se avgörandet i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Blytungt poängtapp för HV71 – efter sen kvittering

Uppdaterad
Publicerad

HV71 gick mot en skön premiärseger på hemmais mot Linköping.

Då kvitterade bortalaget med 54 sekunder kvar och vann med 3-2 på straffar.

– Det svider såklart, säger Anton Strålman.

Fjolårets krislag HV71 fick en fin start i hemmapremiären mot Linköping när Joonas Nattinen satte dit ledningsmålet knappt nio minuter in i den första perioden. Ty Rattie och Linköping svarade snabbt och 1–1 kom några minuter senare.

Efter en mållös andra period kom det förlösande ledningsmålet med sex minuter kvar att spela genom Radan Lenc i powerplay. Jönköpingslaget såg ut att säkra premiärsegern men då kom kallduschen med 54 sekunder kvar.

”Har så många chanser”

Sebastian Strandberg kvitterade för bortalaget och matchen gick till straffar. Där var Linköping starkare och tog med sig två poäng hem. En som grämer sig efter matchen är hemvändaren Anton Strålman som missar sin markering på Strandberg vid det avgörande kvitteringsmålet.

– Det svider såklart, det var en match vi borde ha vunnit. Det är alltid tungt när man förlorar en match, speciellt när vi har så många chanser. Vi leder ju fram till sista minuten och så gör jag ett misstag och så är det match. Sedan är det lite lotteri med tre mot tre och straffläggning, säger Strålman till SVT Sport.

SHL

HV71 logo

HV71

2 - 3

Linköping HC logo

Linköping HC

1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1
Husqvarna Garden, Jönköping
Publik: 6800

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.