Börje Salming. Foto: Bildbyrån

Börje Salming ska flyga till Toronto

Uppdaterad
Publicerad

ALS-sjuke Börje Salmings tillstånd har blivit sämre.

Men nu gör han sig redo för flyga till Toronto för att hyllas.

– För varje dag Börje ger tummen upp för att åka, då är hela familjen fast besluten att åka, säger frun Pia Salming till Expressen.

Hänt Nyheter var först med att rapportera om att ishockeylegendaren hade fått klartecken från läkarna att flyga till Kananda för att medverka i Torontos årliga Hall of Fame-event.

Under helgen blir det ceremonier för invalda spelare och även tidigare legendarer, som Salming, brukar vara med i olika evenemang.

– Vi vet inte hur mycket han kommer vilja delta eller så, vi får ta det dag för dag, helt enkelt, säger Pia Salming till Expressen.

Förutom eventet ser familjen fram emot att hämta hem bromsmedicin som ännu inte är godkänd i Sverige. Tidigare har en av Börje Salmings döttrar försökt få hem medicinen, men fått den stoppad av tullen.

Tar Börje Salming själv hem medicinen är det inga problem att föra in den i landet.

– Vi har ordnat så det ska komma en laddning medicin till hotellet, så vi kan ta med oss hem. Så det känns jättebra, säger Pia Salming.

Det var i augusti som beskedet om att Börje Salming har drabbats av sjukdomen ALS kom. Tillståndet har snabbt blivit sämre och 71-åringen kan inte längre prata utan kommunicerar bland annat via en läsplatta.

KLIPP: Börje Salming har drabbats av ALS (11 augusti 2022):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.