Boston-spelare firar ett av målen i lördagens match. Foto: TT Nyhetsbyrån

Boston dominerade på bortaplan – upp i ledning i Stanley Cup

Uppdaterad
Publicerad

Trots bortaplan dominerade Boston i den tredje finalmatchen i Stanley Cup. Svenskarna visade vägen när laget enkelt tog hem segern med 7–2. Boston tar därmed ledningen i matchserien med 2–1.

– Vi ville komma ut och ta initiativ direkt och jag tycker vi gjorde det, säger Joakim Nordström till SVT Sport.

Redan efter den första perioden hade Boston gått upp i en 3–0-ledning. Bortalaget fortsatte sedan att ösa på i den andra och satte 4–0 efter 41 sekunder.

31 minuter tog det innan St Louis, genom Ivan Barbashev, kunde reducera. Men fler mål än så blev det inte för hemmalaget i mittenperioden som i stället fick gå till periodpaus med ett 1–5-underläge.

När slutsignalen sedan löd hade Boston utökat till hela 7–2. Med en minut och 25 sekunder kvar av den tredje perioden punkterade Marcus Johansson matchen när han i numerärt överläge satte spiken i kistan med ett välplacerat direktskott bakom St Louis-målvakten Jake Allen.

”Fantastisk passning av Johansson”

Johansson, som stod för två nya poäng, fick även en assist vid Charlie Coyles 2–0. 28-åringen stod för en fin passning över centrallinjen och Coyle kunde med ett direktskott sätta pucken i mål.

– Det finns inget som kan stoppa oss, vi kör på, det är så här vi har spelat tidigare i slutspelet, säger Marcus Johansson till SVT Sport.

– Fantastisk passning av Marcus Johansson. Han och Coyle har verkligen hittat en kemi mellan varandra sedan de båda kom till Bruins på trading deadline, sade den före detta NHL-spelaren Patrick Sharp i expertpanelen hos NBC Sports.

Johansson har nu producerat 11 poäng på 18 matcher i slutspelet, 4 mål och 7 assist. Bostons andre svensk, Joakim Nordström stod även han för poäng med två nya assist.

Nästa match spelas även den i Saint Louis, natten mot tisdag svensk tid. Då är Oskar Sundqvist tillbaka i hemmalaget, efter en matchs avstängning.

NHL

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

2 - 7

Boston Bruins logo

Boston Bruins

0-3, 1-2, 1-2
Scottrade Center, St. Louis, MO
Publik: 18789

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.