Foto: SVT/Bildbyrån

Bröt ny mark som kvinnlig sportchef – nu har hon fått sparken

Uppdaterad
Publicerad

Det var i april ifjol som den tidigare stjärnmålvakten Florence Schelling, 32, bröt ny mark genom att som första kvinna ta över som sportchef för en toppklubb på herrsidan. Hon fick då rollen i schweiziska SC Bern, men nu har hon fått sparken.

– Vi vill tacka henne för hennes stora engagemang, säger vd Marc Lüthi till klubbens hemsida.

Schweiziskan Florence Schelling hade en framgångsrik spelarkarriär som avslutades med ett SM-silver med Linköping 2018. Efter det blev hon direkt ledare och ett par säsonger på damsidan fick hon ifjol chansen att ta över som sportchef i SC Berns herrlag.

– Jag blev jätteförvånad och överraskad, sade Schelling till SVT då.

Åkte ut i kvartsfinalen

Säsongen blev ändå inte som man hade hoppats och laget åkte ur slutspelet i kvartsfinal och nu får Schelling inte vara kvar.

– Florence Schelling uppnådde mycket under sitt år i SCB, men hon har inte tillräckligt med erfarenhet för den svåra situationen vi har på kort och medellång sikt, säger vd Marc Lüthi.

”Saker tar slut, men minnen stannar för alltid. Jag vill tacka SC Bern-organisationen för den här möjligheten och jag önskar dem allt det bästa i framtiden”, skriver Schelling själv på Instagram.

Samtidigt som Schelling lämnar tar man även in en svensk tränarstab i klubben. Johan Lundskog blir huvudtränare och som assisterande får han Mikael Håkanson och Christer Olsson.

ARKIV: Schelling om toppjobbet: ”Hade svårt att tro det” (23 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.