Brynäs andra Stockholmskross – på två dagar

Inget och ingen verkar kunna stoppa serieledaren Brynäs just nu – särskilt inte lagen från Stockholm.

I går besegrades SDE med hela 6-0 – i kväll var det dags för nästa kross när AIK var på besök.

Segern är Brynäs sjätte raka i SDHL och Gävlelaget, som förvisso har spelat tre matcher mer än tvåan Luleå, drygar nu ut serieledningen i SDHL.

Och hemmalaget kopplade ett järngrepp om matchen direkt – 3-0 efter den första perioden.

Fjärde målet för säsongen

1-0 kom efter drygt fem minuters spel genom Emma Murén, hennes fjärde mål för säsongen. Bara två minuter senare slog Jaycee Gebhard till.

Och poängdrottningen i SDHL ville inte vara sämre. Klapp-klappspel i powerplay, pucken hos Lara Stalder – mål nummer 25 för schweiziskan den här säsongen.

Andra perioden blev förvånande nog målllös. 18-3 i skott – men Sabina Eriksson i AIK-målet storspelade.

Leder serien

I tredje fick Brynäs så utdelning igen när Denisa Krizova satte slutresultatet 4-0.

Brynäs har nu mött och besegrat tre Stockholms lag i rad. Först vann serieledaren med 5-0 över Djurgården förra veckan, sedan 6-0 mot SDE och så kvällens seger mot AIK.

KLIPP: Bäckström på målhumör direkt i NHL