Brynäs fick jubla – efter 248 minuters måltorka

Uppdaterad
Publicerad

Fem raka förluster och inte ett mål framåt på 248 minuter.

Då gick ketchupflaskan för Brynäs mot topplaget Luleå.

– Så klart otroligt skönt, säger Noel Gunler till C More.

Brynäs har blivit indragna i bottenstriden efter en tung period med bland annat fem raka förluster.

På de tre senaste matcherna har Gävlelaget dessutom misslyckats med att göra mål framåt.

Men i kväll släppte allt borta mot Luleå

Norrbottningarna tog förvisso ledningen i den första perioden men efter 248 minuters måltorka tryckte Noel Gunler in kvitteringen i andraperioden. På bara 3.49 gick man sedan fram till 3–2.

– Så klart otroligt skönt. Vi har jobbat på hårt i tre matcher utan att göra mål, nu gör vi tre i andraperioden. Vi vill vinna hockeymatcher och det blir svårt om man inte gör mål, säger Noel Gunler i C More.

Mål bortdömt

I den tredje perioden höll gästerna emot och hade dessutom en 4-2-puck inne, men Greg Scott ansågs ha sparkat pucken förbi målvakten. Stor förvirring uppstod då domarna efter lång videogranskning dömde bort målet för att sedan åka tillbaka till sekretariatetoch kolla på situationen igen. Även då dömdes det bort.

– Det är en liten tilltrasslad situation. Jag pekar på mål, men misstänker en spark i denna situationen och då konsulterar vi med situationsrummet och tycker inte riktigt likadant. Det blir lite olyckligt i konversationen med situationsrummet. Vi tycker att spelaren tillför energi till pucken och att det därför inte ska vara mål. Vi har sista ordet på isen, säger domaren Pehr Claesson till kanalen.

4-2 kom ändå med drygt fem minuter kvar och Tom Hedberg var det som gjorde målet.

Slutresultatet skrevs till 5-2 och nu har Brynäs studsat upp på segerkusen och är i dagsläget på slutspelsplats.

För Luleå var det andra raka förluster.

– Det är väl ingen större insats av oss. Killarna kommer tillbaka på ett okej sätt i sista perioden. Vi skapar ganska många bra chanser, säger Luleåtränaren Henrik Stridh.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 5

Brynäs IF logo

Brynäs IF

1-0, 1-3, 0-2
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 5403

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.