Stalder vände mötet med Modo på egen hand

Uppdaterad
Publicerad

Modo såg länge ut att gå mot en meriterande seger mot tabellettan Brynäs.

Då klev Brynäs stora stjärna Lara Stalder fram och vände matchen på egen hand med två mål på 24 sekunder.

Två mål som även innebar att hon slog sitt poängrekord från förra säsongen.

Modo har gått från klarhet till klarhet den senaste tiden. Under de två senaste veckorna har de hunnit med att besegra både serietrean Luleå och bottengänget Göteborg vid två tillfällen och under torsdagskvällen visade de att inget lag i serien går säkert när de redan klara seriesegrarna Brynäs pressades rejält.

Inför den tredje perioden ledde Modo med 2-0 och trots ett tidigt reduceringsmål såg hemmalaget ändå ut att gå mot en meriterande seger.

Då klev Brynäs och hela SDHL:s stora stjärna Lara Stalder fram. Först satte hon kvitteringen i powerplay med 1,14 kvar att spela av ordinarie tid och 24 sekunder senare höll sig den 27-åriga schweiziskan framme och petade in 3-2-målet som också blev matchavgörande.

De två målen innebar också att Lara Stalder slog sitt eget poängrekord från förra säsongen när hon gjorde 83 poäng i SDHL:s grundserie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.