HV71 tog revansch mot Luleå

HV71 är på bortaturné.

Under två dagar gästade man Luleå och hann både åka på storförlust och vinna på straffar.

Tabelltvåan Luleå tog återigen emot ligafyran HV71 på Coop Norrbotten Arena vid lunchtid under söndagen.

Gårdagens match mellan lagen slutade med en 5-0 vinst för Norrbottningarna. Men det skulle inte bli lika roligt i dag.

Det blev en jämn och fartfylld första period där båda lagen skapade flera chanser var, trots det slutade den första perioden mållöst.

Den andra perioden såg också ut att bli mållös, men med fem minuter kvar av perioden spräckte Nicole Jensen målnollan sedan hon skjutit in pucken vid första stolpen.

Viktig seger för HV71

Fem minuter in i den tredje perioden kvitterade hemmalaget genom Viivi Vainikka som kunde peta in en retur.

1-1 stod sig perioden ut och förlängning väntade. Den blev också mållös och i straffavgörandet kunde HV71:s Sarah Bujold för andra gången, kliva fram och sätta sin straff. Luleå missade sedan sin straff och HV71 kunde åka hem till Jönköping med en skön seger.

Nästa match för Luleå är hemma mot Brynäs och HV71 åker till Enebyberg för att ta sig an SDE.