Maja Nylén-Persson satte det första av Brynäs-målen. Foto: Bildbyrån

Brynäs krossade SDE i hemmapremiären i SDHL

Hemmapremiär för Brynäs på Monitor ERP Arena.

Då var det aldrig något snack om saken.

Gävlelaget krossade gästande SDE med 7–0.

Brynäs har inlett säsongen med tre bortamatcher, två segrar och en förlust. När det på onsdagen var dags för hemmapremiär kunde laget, som i fjol vann majoriteten av matcherna på hemmaplan, ta en ny seger mot SDE.

I första perioden fick de i powerplay hål på Stockholmslaget efter knappt fem minuter. Då spelade Anna Meixner och Lara Stalder efter en tekningssituation pucken till Maja Nylén-Persson, som med ett säkert skott på distans hittade in i buren. Trion låg även bakom nästa mål drygt tio minuter senare, men då var det Lara Stadler som skickade in pucken.

Mindre än hälften av andra perioden hade passerat när Brynäs genom Mina Waxin och Rosa Lindstedt utökat sin ledning till 4–0.

Minuter senare kom 5–0-målet genom Anna Meixner och det släckte nog ett eventuellt återstående hopp om en vändning för SDE.

Hemmalaget fortsatte med sin dominans i sista perioden, 6–0 av Sofia Ljung noterades med kvarten kvar och 7–0 av Alena Mills med sju minuter till godo, och gästerna skulle inte ens tillåtas ett tröstmål innan slutsignalen ljöd.

I en haltande tabell är Luleå i serieledning, med fyra raka segrar, och Brynäs tvåa framför Djurgården, som spelat en match färre.