Luleå vände mot Brynäs – Nordin tvåmålsskytt igen

Luleå vände underläge från den första perioden till seger.

3–1 blev segersiffrorna hemma mot Brynäs, fjärde raka segern i SDHL.

– Det har varit bra att få tillbaka Emma Nordin, hon ger energi till laget, säger Jenni Hiirikoski till SVT Sport.

Luleå hade tre segrar med sig inför söndagens match. Norbottningarna kom från en 4–0-seger mot Leksand på lördagen. Matchen mot Brynäs startade emellertid inte så bra för Luleå.

Anna Meixner satte 1–0 till Brynäs åtta minuter in i första perioden, trots att bara gästarna bara skjutit tre skott på mål i perioden. Kvitteringen kom välförtjänt strax innan periodpaus för Luleå, Lisa Johansson gjorde sitt andra mål för säsongen.

Nordin tvåmålsskytt igen

Andra perioden slutade mållös, men i sista perioden vaknade Luleås notoriska mållskytt. I powerplay gjorde Emma Nordin 2–1 och satte hemmalaget i ledning för första gången i matchen. I matchens 54:e minut tryckte samma Nordin in 3–1, hennes sjätte mål för säsongen. Resultatet stod sig matchen ut. Luleås fjärde seger av fyra möjliga i SDHL.

Nordin gjorde alltså två mål för andra matchen i rad. Hon vände hem i slutet av förra säsongen efter utlandsspel.