Foto: Bildbyrån/montage

Brynäs sparkar huvudtränaren Tommy Sjödin

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs IF sparkar tränaren Tommy Sjödin. Assisterande tränaren Magnus Sundqvist tar över huvudansvaret i SHL-klubben.

Brynäs parkerar på åttonde plats i SHL. Sex segrar på 15 matcher duger inte – Brynäslegendaren Tommy Sjödin har inte nått upp till de spelmässiga kraven som ställs av klubbledningen.

Även Janne Larsson, assisterande tränare, tvingas lämna Gävleklubben.

– Vi känner att vi inte har presterat tillräckligt bra i spelet ute på isen. Ledarskapet har inte varit tydligt nog i vardagen och i match, säger tillförordnade sportchefen Andreas Dackell till klubbens hemsida.

53-årige Sjödin var bara några dagar från att fira ett år som huvudtränare i Brynäs. Innan dess var han assisterande bakom Thomas Berglund i 2,5 år. Som spelare har den gamle storbacken över 600 matcher och 300 poäng i Brynäströjan.

”Han kommer visa vad han vill”

Magnus Sundqvist är den enda i coachtrojkan som får fortsatt förtroende och utökat ansvar som huvudtränare.

– Magnus är rätt person. Han utstrålar en trygghet i sitt ledarskap som kommer att smitta av sig på spelarna. Han kommer att komma in och visa vad han vill med laget och hjälpa grabbarna för att ta steg mot att utvecklas och bli starkare både som individer och lag.

Magnus Sundqvist, ny huvudtränare i Brynäs. Foto: Bildbyrån

Han kommer backas upp av Mikael Holmqvist som flyttas upp från Brynäs J18-lag.

– Han har visat ett härligt ledarskap med J18 och har också erfarenhet från huvudtränaruppdrag på seniornivå tidigare i karriären, säger Andreas Dackell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.