Foto: Bildbyrån

Brynäs sparkar tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs sparkar tränaren Magnus Sundquist med omedelbar verkan.

– Tyvärr finns alltid en bortre gräns – och för Brynäs räkning anser vi att vi behöver fatta det här beslutet nu. Hur tråkigt det än är, säger klubbdirektör Michael Campese.

Sundquist är kritisk till att ha fått bära hundhuvudet.

– Jag är inte den enda som styr Brynäs. Alla som jobbar med sporten borde sätta sig i soffan och analysera sin egen insats, säger Sundquist till Aftonbladet.

Elfteplacerade Brynäs har nio poäng fram till en slutspelsplats och sju poäng ner till kvalplats.

”Magnus Sundquist entledigas från sitt uppdrag som föreningens huvudtränare för herrtruppen”, skriver Brynäs på sin hemsida.

Sundquist kommer att ersättas internt till en början.

”Han kommer till en början att ersättas temporärt av Ove Molin och Mikael Holmqvist som kommer att dela på huvudansvaret. Brynäs IF avser sedan rekrytera en ny, framtida huvudtränare. Den rekryteringsprocessen inleds omedelbart.”

Andreas Dackell kommer att lämna tjänsten som sportdirektör och flyttas närmare laget i en roll som ”strategisk rådgivare” och rapportera till laget från läktaren under matcherna.

Brynäs nästa SHL-match är hemma mot Rögle 9 januari.

KLIPP: Brynäs föll i viktiga streckmatchen mot Växjö (4 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.