Brynäs vann i sudden – tog första semin mot Karlskoga: ”Lite turligt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett för utvilat Brynäs hamnade i 0-2-underläge mot Karlskoga men kunde vända och vinna med 3-2 i sudden när semifinalserien i hockeyallsvenskan drog igång.

Det var efter 75 minuters spel som Brynäs kom i ett fint anfall på högerkanten. Greg Scott lyfte in pucken till Tyler Vesel som slängde fram klubban och fick pucken i mål med en backhand för 3-2

– Vi kom i en omställning, de spelade ganska tajt, och Greg slog en härlig passning. Det var lite turligt, jag vet inte vad jag ska säga, säger Vesel till TV4 Play direkt efter slutsignalen medan fansen sjunger för laget efter att ha tagit den första semifinalen i den hockeyallsvenska serien i bäst av sju matcher, där en plats i SHL ligger i potten för den som vinner finalen.

Bjudning bakom Karlskogas 0-2-mål

Brynäs målvakt Jared Coreau spelade ut pucken till Jesper Kokkonen som tog sig förbi en försvarare och kyligt satte 0-2 med en sekund kvar av den första perioden. Brynäs var omskakat men behöll lugnet.

– Vi ligger under med 0-2 i den första perioden men jag tycker att vi äger spelet och vi maler på ett bra sätt och behåller tålamodet. Till slut tippade det över på vår sida, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt.

Brynäs hade fått åtta dagars vila efter att ha slagit ut Nybro i kvarten med 4-0.

HockeyAllsvenskan

Brynäs IF logo

Brynäs IF

3 - 2

BIK Karlskoga logo

BIK Karlskoga

0-2, 2-0, 0-0, 1-0
Monitor ERP Arena, Gävle

Semifinal 1:7 Brynäs-Bik Karlskoga 3-2 e förl (0–2, 2–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (10.12) Simen Andre Edvardsen (Rikard Olsén, Albin Eriksson), 0–2 (19.59) Jesper Kokkonen.

Andra perioden: 1–2 (28.13) Greg Scott (Tyler Vesel, Tyler Kelleher), 2–2 (37.09) Jack Kopacka (Chad Billins, Tyler Vesel).

Fjärde perioden: 3–2 (75.11) Tyler Vesel (Greg Scott, Jordie Benn).

Skott: 33–25 (8–3, 9–9, 8–6, 8–7).

Utv, Brynäs: 2x2. Utv, Bik Karlskoga: 5x2.

Domare: Mattias Enroth och David Laksola.

Publik: 7 682.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.