Colorado tog sin femte raka seger efter 7-5 hemma mot Ottawa. Foto: Bildbyrån

Burakovsky bakom Colorados femte raka seger

Gabriel Landeskog gjorde NHL-match nummer 700 i karriären, men det var André Burakovsky som stod för de stora poängen.

Malmösonen stod för tre assist när Colorado tog sin femte raka seger, efter 7-5 mot Ottawa som var tillbaka i spel efter covidsmitta.

Burakovsky gjorde sin tredje assist när han låg bakom Mikko Rantanens kvittering till 5-5, drygt halvvägs in i tredje perioden.

Och i en svängig match var det till slut Colorado som tog hand om segern när Alex Newhook och Nazem Kadri såg till att hemmalaget gick fram till 7-5 under matchens två sista minuter.

Tungt för Ottawa, som var tillbaka i matchspel efter åtta dagars uppehåll på grund av covidsmitta i laget. Svenske målvakten Filip Gustavsson stod för 33 räddningar i matchen, men fick lämna Colorado utan poäng.

– Jag är glad för poängen ikväll i en match där vi inte spelade särskilt bra, sa Coloradocoachen Jared Bednar efter matchen.

Ny förlust för Buffalo

För Rasmus Dahlin och Victor Olofssons Buffalo blev det en ny tung förlust.  Den här gången på hemmaplan mot Columbus med 4-7..

Buffalo tog i och för sig ledningen via Tage Thompson, framspelad av Victor Olofsson, men det dröjde inte länge innan Columbus hade kvitterat och gått om.

Tre snabba mål i inledningen av andra perioden gjorde att gästerna drog ifrån, och två reduceringar innan perioden var över gav ett visst hopp. Det ena stod Thompson för, den här gången assisterad av Rasmus Dahlin. Men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

När Buffalo jagade kvittering blev det i stället ytterligare två mål bakåt i sista matchminuten.

MER NHL: Connor McDavid med nytt sensationellt solomål (19 november 2021)