Den omtalade ”buren” i NHK Arena i Timrå. Foto: Twitter (@jimmyhamrin)

”Buren” försvinner efter massiva kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Timrå har kritiserats hårt för den nya bortasektionen där flera supporterklubbar har hotat om att bojkotta bortamatcherna.
Nu berättar klubbens ordförande, Lars Backlund, att förändringar för ”buren” kommer att ske.
– Gallret kommer att försvinna. Vi har lyssnat på supportrarna, säger han till Hockeypuls.

Den nya bortasektionen i NHK Arena har varit ett omdiskuterat ämne i hockesyverige.

Efter avancemanget till SHL tvingades Timrå göra justeringar i arenan – ett högt galler runt sektionen sattes upp för bortasupportrarna. På grund av ”buren” har flera supporterklubbar därefter meddelat att de inte kommer att resa till bortamatcherna.

”Anledningen till detta är att vi, precis som ett antal andra supporterföreningar i SHL, anser att Timrås nya läktare för bortasupportrar är under all kritik. Vi kan inte acceptera att våra medlemmar efter 45 mils enkel resa ska behöva placeras i en bur likt den Timrå har byggt upp i sin arena”, skriver Örebros fans, 14–3, på deras hemsida.

Lyssnat till kritiken

Men nu meddelar Timrå IK:s ordförande Lars Backlund att klubben lyssnat på bortasupportrarnas kritik.

– Ja, vi kommer göra förändringar. Vi håller på att planera flera förändringar och en del kommer att hinnas med före seriestart, annat lite senare, säger han till Hockeypuls.

– Det är inte den ekonomiska aspekten som är viktig här, men stämningsmässigt vore det jättetråkigt om supportrarna inte vill komma hit. Sportsligt skulle det bli tråkigt. Vi är nya och det tar ett tag innan man kommer in i kostymen igen, gör vi nåt som inte är bra så försöker vi göra om och göra rätt. Förhoppningen är att alla parter ska bli nöjda, fortsätter Backlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer