SHL:s domarchef Ulf Rönnmark. Foto: Bildbyrån

Domarbasen Rönnmark tar timeout: ”Har blivit uthängd”

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifterna om en eventuell domarstrejk har skakat SHL.

Nu tar domarbasen Ulf Rönnmark timeout efter den tuffa kritiken, avslöjar Aftonbladet.

– Han har blivit uthängd som person, det har varit ett drev mot honom som tagit en proportion man kan fundera över, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till tidningen.

Det var i onsdags som Aftonbladet avslöjade hur domarkåren krävde domarbasen Ulf Rönnmarks avgång.

Samtliga huvuddomare och linjedomare som är verksamma i SHL har skrivit under ett brev och skickat till Svenska Ishockeyförbundet. Där har man listat upp flera punkter på hur Rönnmark har misslyckats som arbetsgivare och chef. Kritiken är hård och han beskrivs bland annat som arrogant.

”Har tagit hårt på Uffe”

Efter ett krismöte i torsdags meddelade SHL att Rönnmark blir kvar på sin post – men nu står det alltså klart att Rönnmark tar timeout, vilket Aftonbladet var först att berätta.

– Det har naturligtvis tagit hårt på Uffe. Hårt på oss alla, måste jag erkänna. Det här är inget som träffar hårddisken, utan går rakt in i hjärtat, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till Aftonbladet och fortsätter:

– Nu har vi gett honom semester. Han behöver tid för att fundera på sin egen situation också och dessutom ta hand om familjen som också hamnat i kläm av det här. Vi ska sätta oss ner, Uffe och jag, och prata senare i veckan, säger Lindgren.

”Fick en knölig start”

Mellan fredag och söndag genomfördes domarnas upptaktsträff – som bland annat innehåller fystester och regeltester – och då lyckades man lägga problemen åt sidan, menar Jörgen Lindgren.

– Vi fick en knölig start i torsdags, men valde att parkera den frågan för att genomföra helgen på bästa sätt. Alla var nöjda och glada med kursen, sedan har vi ett arbete att göra med mycket annat. Det har varit en annorlunda upptakt, men vi har haft en bra diskussion där folk har fått rensa luften, säger han till SVT Sport.

– Vi lyckades lägga problemen åt sidan för stunden, men därmed är de inte borta. Det finns fortfarande mycket kvar att bena ut, men det tror jag att vi lyckas med tillsammans med domarna och Elitdomarföreningen.

Rönnmark skriver i ett SMS till SVT Sport:

– Jag behöver få tid att reflektera. När tiden är mogen samtalar jag mer än gärna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.