Ulf Rönnmark som aktiv. Foto: Bildbyrån.

Domarnas brev till förbundet: ”Det får inte fortgå”

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga huvuddomare och linjedomare som är verksamma i SHL har skrivit under det brev som skickats till det svenska ishockeyförbundet. Enligt brevet, som Aftonbladet tagit del av, kräver samtliga att domarchefen Ulf Rönnmarks avgång på grund av dåligt ledarskap.

”Jag har just nu gråten i halsen över vart detta är på väg. Detta är ju ändå drömmen att få döma i SHL och så är det så här det känns…” skriver an av huvuddomarna i brevet enligt Aftonbladet.

I brevet listas ett flertal punkter upp där domarna anser att SHL och Rönnmark misslyckats som arbetsgivare och chef.

Bland annat ska domarna vara upprörda över hur förutsättningar hela tiden ändras och att de inte får något stöd från sin närmaste chef (Rönnmark).

”Nonchalerar våra behov”

En situation som Aftonbladet skrivit om är den fest som domarna bjudits på efter NHL:matcherna i Globen. Domarna ska ha blivit lovade mat och dryck efter matcherna.

”I efterhand anklagades vi för våra dryckesvanor och vi tvingades stå för del av notan privat efter att vår chef haft uppfattningen att det druckits för mycket. Ytterligare ett exempel på hur förutsättningarna konstant ändras. Mailet från vår chef finns kvar.”

Rönnmark ska vara svår att få tag på, något som gjort att många domare känner sig otrygga.

”Vi har en chef som nonchalerar våra behov vilket resulterat i att vissa domare mår dåligt över sin arbetssituation och t.o.m letar efter andra jobb!”

” Att man med personalansvar kan behandla människor så respektlöst och nonchalant är obegripligt. Detta är ingen acceptabel arbetsmiljö och får inte fortgå.”

”Möjligheten att återbygga förtroendet finns inte”

Samtliga domare kräver nu att Ulf Rönnmark avgår som domarchef, de ser ingen möjlighet till förbättring.

”Sammanfattningsvis har situationen gått så långt nu att gruppen saknar förtroende för vår chef och vill därmed se en omedelbar förändring. Gruppen ser inte att vår nuvarande chef har förmågan att bedriva ett vettigt ledarskap och möjligheten att återbygga förtroendet finns inte”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.