Efter krismötet med domarna – Rönnmark kvar som domarchef

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett flera timmar långt möte på Bosön utanför Stockholm mellan domarna och SHL:s ledning kom beskedet från VD:n Jörgen Lindgren. Domarchefen Ulf Rönnmark blir kvar på sin post trots kritiken från domarna.

– Ja, han är kvar, säger Lindgren till SVT Sport.

Samtliga domare och hela SHL-staben var på plats på Bosön utanför Lidingö.

– Idag var ett bra tillfälle att styra om programmet på upptakten och verkligen använda den tiden till att få upp allting på bordet, säger Jörgen Lindgren till SVT Sport.

Hur stor är krisen kring Ulf Rönnmark?

– Jag skulle inte säga kris, utan jag tycker att det är en otrolig spänst i en diskussion att det ges tillfälle att du får tycka och tänka. Det måste vi ha i vår verksamhet. Det är ett superhärligt gäng där uppe där vi fått fram det mesta och fått förtydligande kring vad de tycker bakom det de har sagt.

Vad är det som har brustit hos Rönnmark enligt domarna?

– Rollen som domarchef är ganska komplex och den täcker över väldigt många olika delar och det är klart att det blir en utmaning i ledarskapet att säkerställa att du når hela vägen ut med vissa frågor, säger Lindgren och fortsätter.

– Jag tycker att det vi har fått till oss är tydlig kritik inom vissa områden där vi behöver ändra på oss.

I brevet som skickades till SHL:s ledning, där samtliga SHL-domare skrivit under, riktas stenhård kritik mot Ulf Rönnmark. Han beskrivs som arrogant och att han har dåliga ledaregenskaper.

– Bakom det här finns det ju en person, Uffe. Och det är klart att personen och funktionen i sig och även vi som liga är det väl inte speciellt trevligt att få till sig de orden. Men nu ligger fokus på hur vi jobbar vidare med frågan, säger han och fortsätter:

– De diskussioner som varit idag har varit otroligt lösningsorienterade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.