Connor McDavid gjorde hattrick och svenske NHL-målvakten Jacob Markström utbytt. Foto: Bildbyrån.

Calgary utklassat med 7-1 – Markström utbytt

När Edmontons superstjärna Connor McDavid, 24, fullbordat sitt hattrick.

Då blev svenske Calgary Flames-målvakten Jacob Markström, 31, utbytt.

McDavid stod till slut för hela fem poäng när Flames blev utklassat med 7-1 i klassiska Battle of Alberta.

Svenske Calgary-målvakten Jacob Markström blev satt under hård press av Edmonton redan från start.

När första perioden var spelad hade hemmalaget en 3-1-ledning – sista målet gjort av en av världens bäste hockeyspelare: Connor McDavid.

McDavid gjorde hattrick

I andra perioden skulle just McDavid fortsätta att sätta pucken i nät – han gjorde både 4-1 och 5-1 och hade därmed fullbordat sitt hattrick.

Det fick Flames-tränaren Geoff Ward att agera. Svenske målvakten Jacob Markström blev utbytt och reservmålvakten Dave Rittick fick chansen. Det är andra matchen i rad som Markström blir utbytt.

”Det där sög”

Ett byte som inte gav någon större effekt och Edmonton vann klassiska Battle of Alberta med hela 7-1.

– Det där sög. Det var nog det tuffaste jag varit med om sedan jag kom hit. Jag lider med våra målvakter som kommer in och krigar varje träning, varje match. Utan dem vet jag inte var vi hade varit. Förmodligen i botten, säger Matthew Tkachuk.

Innan McDavid gjorde hattrick hann han med att leverera två assist.

MER NHL: Milstolpe för Connor McDavid – snabb till 500 NHL-poäng