Den förre Toronto-tränaren Mike Babcock har fått ett nytt jobb. Foto: Hans Deryk/TT

Förre NHL-tränaren Mike Babcock har fått nytt jobb

Uppdaterad
Publicerad

Mika Babcock har dubbla OS-guld och en Stanley Cup-titel på meritlistan.

Men efter att han fått sparken 2019 har han anklagats för att vara en mobbare, och sågats stort.

Nu har han äntligen fått ett nytt jobb – som tränare för ett universitetslag.

– Jag är laddad, säger han.

Mike Babcock sågs under flera år som en av världens bästa tränare, och ledde Detroit till Stanley Cup-titeln 2008. Dessutom har han som huvudtränare för Kanada vunnit både junior-VM, OS, World Cup och VM.

Men hösten 2019 fick han sparken från jobbet som tränare för Toronto, och därefter har det läckt ut flera uppgifter om hur han utsatt spelare för såväl fysiska som psykiska övergrepp. Bland annat har svenske Johan Franzén kallat Babcock, som han hade som tränare i Detroit, för den värsta personen han någonsin träffat.

”Är laddad”

Men nu har 57-årige Babcock till slut fått ett nytt jobb. På lördagen meddelade University of Saskatchewan att Saskatchewan-bördige Babock, som spelade för universitetets ishockeylag Huskies säsongen 1981-82, ska ta över universitetets lag i maj.

– Jag är laddad för att få arbeta med Huskie-spelarna, och komma tillbaka till min hemstad, säger Babcock på lagets hemsida.

– Detta är en speciell plats för mig, och jag ser fram emot att få chansen att hjälpa till med dessa unga mäns utveckling. Saskatchewan har gett mig så många möjligheter i mitt liv och min karriär, så jag ser verkligen fram emot möjligheten att betala tillbaka.

MER ISHOCKEY: Milstolpe för Connor McDavid (28 februari):

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.