Antti Raanta stod för 21 räddningar när Carolina besegrade New York Rangers. Foto: TT Nyhetsbyrån

Carolina nollade New York Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Antti Raanta storspelade i målet för Carolina och stod för 21 räddningar när laget besegrade New York Rangers med 2-0. Därmed kopplade de ett rejält grepp om kvartsfinalserien.

Mika Zibanejad och hans New York Rangers har fått en tuff start i kvartsfinalserien i Stanley Cup. Rangers hade chansen på ett tidigt ledningsmål när pucken låg lös framför Raanta och Ryan Strome försökte vispa in den. Men 33-åriga Raanta storspelade i målet och istället var det Carolina som stod för en stolpträff i sluten av första perioden.

I andra kom sen ledningsmålet för hemmalaget. I numerärt överläge petade Brendan Smith in 1-0 efter att Sebastian Aho stått för en läcker tunnel i framspelningen.

Rangers gick för en kvittering och i slutet av tredje perioden fick Raanta stå för flera parader efter varandra. Det var först med två sekunder kvar som Carolina kunde andas ut när Aho fastställde slutresultatet 2-0 i tom bur.

Carolina leder nu över Mika Zibanejads New York Rangers med 2-0 i matcher och Rangers får hoppas på att vinden vänder i de två hemmamatcher på Madison Square Garden som nu väntar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.