• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zibanejad spelade en avgörande roll när Rangers tog sig vidare i Stanley Cup. Foto: Bildbyrån

Zibanejad stor hjälte när Rangers tog sig vidare i Stanley Cup

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers är vidare till kvartsfinal i Stanley Cup.

Mika Zibanejad blev en av hjältarna i den sjunde och avgörande matchen med sina tre poäng – varav ett mål som tog matchen till förlängning.

– Det är nog den skönaste seger jag varit med om, säger 29-åringen till Sportbladet.

Bara minuter återstod av den sjunde matchen då Pittsburgh hade ledningen med 3-2.

New York Rangers såg ut att få tacka för sig i Stanley Cup-slutspelet. Men då klev Mika Zibanejad fram. Den svenska Rangersstjärnan satte dit kvitteringen till 3-3, som tog matchen till förlängning. Där han skulle bli avgörande igen.

Zibanejad var en av framspelarna till Artemi Panarin, som avgjorde matchen med sitt 4-3-mål framför en vild hemmapublik i Madison Square Garden.

– Det är nog den skönaste seger jag varit med om. Hittills. Vi har ju bara vunnit en runda och förhoppningsvis kommer det mer. Men nu känns allt verkligen bara bra, säger Zibanejad till Sportbladet.

Förutom målet och assisten i förlängningen spelade svensken även fram Chris Kreider till Rangers 1-0-mål. Totalt blev det tre poäng för Zibanejad i segermatchen.

– Vi har haft rätt karaktär hela året. Vi tror på den här gruppen, vi är som en familj. Alla jobbar för varandra och vill se lagkamraten lyckas, säger Mika Zibanejad efter matchen

Om 3-3-målet var det största i karriären?

– Förmodligen, svarar en nöjd Zibanejad.

Fler VM-spelare?

Segern var Rangers tredje raka i matchserien, som man vände från ett 1-3 underläge till avancemang med 4-3 i matcher. Nu väntar Carolina Hurricanes i kvartsfinal.

I och med förlusten är Pittsburghs säsong över. Därmed öppnas möjligheten för VM-spel för forwarden Rickard Rakell och backen Marcus Pettersson.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

4 - 3

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

1-1, 1-2, 1-0, 1-0
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 18006
NHL
New York Rangers,Pittsburgh Penguins - 2021/2022
#LagSVFGM-IMMP
1
New York Rangers logotypNYRNew York Rangers
7321128-29-14
2
Pittsburgh Penguins logotypPITPittsburgh Penguins
7231129-28+13

Kvartsfinaler i Stanley Cup

Colorado–St Louis

Florida–Tampa Bay

Carolina–Rangers

Edmonton–Calgary

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.