Foto: Bildbyrån

Nicklas Bäckström kommer inte till VM

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Johan Garpenlöv hoppades på att NHL-stjärnan Nicklas Bäckström skulle ansluta till VM-truppen efter att hans Washington Capitals åkte ur Stanley Cup-slutspelet. Så blir inte fallet. I dag kom beskedet att en skada sätter stopp.

Tre Kronor har just nu sju NHL-spelare i sin VM-trupp. Man har lämnat några platser öppna för ytterligare eventuella förstärkningar. En av de som man hoppades på var centern Nicklas Bäckström, men inte heller han åker till Finland.

Enligt Tre Kronor är det en skada som gör att han inte kommer. Journalisten Tom Gulitti, som bevakar Washington Capitals åt nhl.com, skriver på Twitter att det är höften som fortfarande är problemet.

Bäckström säger vid en pressträff han ska ta ett beslut hur han ska rehabilitera höften. Operation är ett alternativ.

I dagsläget har Tre Kronor fem tomma trupplatser för utespelare och en för en målvakt. I natt åkte Toronto Maple Leafs och Los Angeles Kings ur NHL-slutspelet och det öppnar för till exempel William Nylander i VM.

Nicklas Bäckströms senaste landslagsmedalj är ett VM-guld från 2017.

KLIPP: Sveriges samtliga mål i premiärmatchen (14 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.